top of page

K-JAK Stories | Rani

Contact

'De wildernis is geen luxe'

Rani maakte samen met haar vriend een reis met K-jak. Via haar reisblog Young Wilde Free deelt ze haar prachtige ervaringen en verhalen en ook over haar kanovakantie schreef ze een mooi verhaal die wij hier met jullie mogen delen:
 

Natuur op zijn mooist

De drukte, eisen en de stress van de samenleving achterlaten. Op zoek naar rust, avontuur en natuur. Willen we dat niet allemaal wel eens? Eén worden met de natuur en ons verliezen in de schoonheid ervan. Gelukkig hoef je niet helemaal naar Alaska te vliegen om dit gevoel te ervaren. Die diepe bossen en pure wildernis vind je al dichter bij huis. Op nog geen twee uur vliegen om precies te zijn. Ik heb het over Noorwegen. Gepakt met een volle backpack, kampeergerief en een kano trokken wij er een week samen op uit met K-jak. Enkel genietend van die ruige natuur en peddelend op het zuiverste water van Europa.

Een moment later begeven we ons op Noorse wateren. De natuur is er adembenemend mooi en de vredige stilte strijkt over ons neer. Ongelofelijk dat plekken zoals deze nog bestaan. Een plek waar de natuur nog overheerst en de mens slechts kwetsbaar en klein is. Dit is de natuur op zijn mooist. Onaangeraakt, puur, wild, doch zo sereen. Het is een voorrecht om op plekken te komen waar de mens nog niet de hoofdrol speelt.
 

Zouden we met z’n allen niet wat meer moeten offline gaan en meer connecten met de natuur?

DJI_0239.jpg

Simpel leven

 

Een week lang niet douchen, geen gebruik maken van internet en een minimum aan comfort. Enerzijds confronterend om te zien welke luxe voor ons de norm is geworden, anderzijds voel ik mij vrijer dan ooit. 
Vier seizoenen in één dag. Dat is Noorwegen. Waar het de ene moment nog stralend warm is, kan het enkele seconden later beginnen regenen. Zo plotseling als de regen komt opzetten, zo snel is hij ook weer verdwenen.

 

Het leven is er simpel. Eenvoudig. Toch vullender dan ooit. Dit zijn exact de woorden die Edward Abbey ooit beschreef; ‘De wildernis is geen luxe, maar iets wat de menselijke ziel nodig heeft. Het is net zo belangrijk als water en goed brood’ en gelijk heeft hij! 
 

bram-berkien-k-jak-noorwegen-2019-07-13-
K-JAK bereidt je voor op een meerdaagse kanotrektocht zonder gids. Je krijgt van ons een uitgebreidde paklijst en advies. 
Scandinavië kent nog echte ongerepte natuur. Het leefgebied van vele diersoorten zoals vossen, elanden, rendieren en zelfs wolven en beren.
'Noodles op de top van een Noorse berg'
'Je hebt alleen de kano, je rugzak en elkaar'
bottom of page