top of page

Topics | Landtransporten

Contact

Landtransport-2_edited.png
Landtransporten, met de kano over land

Niet alle wateren staan in directe verbinding met elkaar en daarom zul je sommige stukken over land afleggen. Het mooie van een landtransport is dat je telkens in een nieuwe setting uitkomt met je kano.


Hoe werkt het
Je kano bind je vast op een karretje, zo verplaats je de kano en spullen gemakkelijk naar een nieuwe plek. Door een peddel dwars door een lus aan de voorkant van de kano te steken kun je de kano samen makkelijk voortduwen. Ter indicatie: over een landtransport van 5km doe je ongeveer 1,5 uur. Het aantal landtransporten en de lengte ervan is per locatie verschillend.

 

Zweden | Blöm-Fox
Er zijn 5 landtransporten op deze route (variërend tussen de 250m en de 1.6km)


Zweden | Gla Forest
Op deze route zijn in totaal 8 landtransporten die variëren tussen de 250 meter en 5km. Sommige landtransporten zijn wat zwaarder maar prima te doen voor iedereen met een goede basisconditie.


Noorwegen | Ister-solen
In Noorwegen bepaal je voor een groot deel je eigen route, hierdoor is ook het aantal landtransporten verschillend. Wil je het rustig aan doen dan heb je waarschijnlijk slechts 1 landtransport van 4 km op de hele route. Als je grote stukken wilt afleggen dan heb je waarschijnlijk 3 landtransporten op de reis, 4km, en 2 x 7km.

Je hebt alleen de kano, je rugzak en elkaar’
‘Noodles op de top van een Noorse berg’
K-JAK bereidt je voor op een meerdaagse kanotrektocht zonder gids. Je krijgt van ons een uitgebreidde paklijst en advies. 
Scandinavië kent ontelbare heldere meren en stromen en vaak heb je de prachtige omgeving helemaal voor jezelf om te vissen.
bottom of page