top of page
brugzweden.jpg

eigen vervoer

Komen op eigen vervoer

Met de auto naar Zweden

Ons basecamp is gelegen in het midden van het Värmland’s lake district. Google herkent ons adres niet dus daarom deze link: https://goo.gl/maps/yz2AbCPZTk6gtEqj6 (coördinaten: 59°26'04.3"N 12°33'16.0"E). 

 

Als je met de auto naar Zweden komt kun je via Duitsland en Denemarken reizen of enkel via Duitsland.

PARKEREN

Je kunt je auto veilig parkeren op ons basecamp. 

Via Duitsland en Denemarken

Reizen via Duitsland en Denemarken is goedkoper dan direct via Duitsland. Het is daarnaast een snelle manier van reizen. Wanneer je via Denemarken reist zal je een paar keer de zee moeten oversteken. Dat kan via twee ferry’s of via 2 bruggen.

Via 2 ferry's     (Puttgarden-Rødby 45 min & Helsingor – Helsingborg 20 min)


Het voordeel van deze route is dat deze het snelste is om tot ons basecamp te komen. Je kunt de ticket voor deze overtocht als combinatie boeken. De kosten per enkele reis zijn tussen de 85 en 130 euro (standaard 3-6 meter lengte auto).


Je kunt deze boeken via https://www.scandlines.com/tickets-und-tarife/tickets-and-prices/pu-ro-hel-her

Zie hier de route vanaf Utrecht naar ons basecamp via de twee ferry's: https://goo.gl/maps/fMV2jqHkShE3AEa8A

Via 2 bruggen

Een andere mogelijkheid is via de Grote Beltbrug en de Sontbrug te reizen. Bij beiden bruggen moet je tol betalen, bij de Grote Beltbrug is dit 35 euro per auto (3-6m lengte) en bij de Sontbrug 54 euro per auto (3-6m lengte).

Zie hier de route vanaf Utrecht naar ons basecamp via de twee bruggen: https://goo.gl/maps/CfCx1xaS4BU8mRT7A

Reizen via Duitsland (Denemarken overslaan)

Direct via Duitsland naar Zweden reizen is mogelijk. Ook dan zal je de zee moeten oversteken. In dat geval zijn er twee opties.

 

Ferry: Rostock (Duitsland) – Trelleborg (Zuid-Zweden)

De overtocht van deze route is ongeveer 7 uur en deze ferry gaat 3 keer per dag. Met name de overtocht in de avond is aangenaam omdat je dan een cabine kunt boeken en kunt slapen op de boot. De volgende ochtend kun je je autoreis hervatten en is het nog zo’n 8 uur rijden tot het basecamp. 

Je kunt een ticket boeken via www.stenaline.nl/scandinavie of www.ttline.com. We adviseren je om niet te lang te wachten aangezien prijzen zullen stijgen en beschikbaarheid afneemt. Wanneer je een flexi-ticket afsluit is een kosteloze annulering tot 24 uur voor vertrek mogelijk en krijg je 100% van je ticketprijs terug.

Zie hier de route vanaf Utrecht naar ons basecamp via de ferry van Rostock (Noord-Duitsland) naar Trelleborg (Zuid-Zweden): https://goo.gl/maps/k3w89GCaaaxuHrje9

Ferry: Kiel - Gothenburg

Als je voor optimaal comfort wilt gaan dan is dit een te overwegen optie. De boot vertrekt om 17:45 uur vanaf Kiel (Duitsland) en je komt aan in Gothenburg (Zweden) om 09:15 uur. Je kunt deze tocht enkel boeken met een slaapkamer erbij. Op de boot kun je dineren en ontbijten en je komt uitgerust aan in Gothenburg. Vanaf Gothenburg is het nog ongeveer 3,5 uur rijden tot ons basecamp. Op de terugreis gaat deze boot op dezelfde tijden en kom je dus om 09:15 uur aan in Kiel. 

 

Uiteraard is dit duurder dan de andere genoemde opties maar je bespaart hierbij wel veel op de brandstofkosten voor de auto en andere kosten voor tol en komt helemaal uitgerust aan bij ons basecamp. 

 

Boeken kan via https://www.stenaline.nl/overtochten/kiel-goteborg 


 

Facebookgroep auto delen
 

Heb je nog plek in je auto of zou je graag met iemand meereizen in de auto. Via deze facebookgroep kom je met elkaar in contact: https://www.facebook.com/groups/4117598921635305 
 

Met het vliegtuig naar Zweden

Vliegen op Oslo Gardemoen Airport

Er gaan vluchten vanaf Eindhoven, Brussel en Amsterdam naar Oslo Gardemoen. Vanaf de luchthaven pak je dan een trein naar Oslo Centraal Station (ongeveer 15 minuten reisduur). Vanaf Oslo Centraal Station (Oslo S) pak je een bus naar Årjäng. De bus is te boeken via Flixbus en gaat meerdere keren per dag. Boek vooraf je busticket. 

Vanaf Årjäng kun je een taxi boeken naar ons basecamp, de kosten daarvoor zijn ongeveer €75 per rit.

 

Als je met het vliegtuig komt kun je het best een kampeerpakket huren zodat je geen extra bagage hoeft mee te nemen in het vliegtuig.

Vliegen op Gothenburg Landvetter

 

Je vliegt dan op Gotenburg Landvetter Airport. Vanaf de luchthaven pak je een bus die rechtstreeks naar het centraal station gaat (Gothenburg C). Vanaf Gothenburg C pak je de rechtstreekse trein naar Grums. De trein is te boeken via sj.se (treintickets vooraf boeken via de website)

Vanuit Grums kun je een taxi boeken naar het basecamp, de kosten daarvoor zijn rond de 100€ per rit. Als je met het vliegtuig komt kun je het beste een kampeerpakket huren bij ons zodat je geen extra bagage hoeft mee te nemen in het vliegtuig.

Programma

Deze reis zal 9 dagen duren, voorafgaand en aan het eind van je kanotocht kampeer je op ons basecamp. Als je met de auto komt moet je hier nog je eigen reisdagen bij optellen (van thuisland naar Zweden en terug).

 

Op dag 1 kun je met de auto arriveren tussen 13:00 en 16:00.

Dag 1: Aankomst zweden en overnachting op basecamp (tussen 13:00 en 16:00)
Dag 2: Kanoën en wildkamperen in natuurgebied
Dag 3: Kanoën en wildkamperen in natuurgebied
Dag 4: Kanoën en wildkamperen in natuurgebied
Dag 5: Kanoën en wildkamperen in natuurgebied
Dag 6: Kanoën en wildkamperen in natuurgebied
Dag 7: Kanoën en wildkamperen in natuurgebied
Dag 8: Kanoën en aankomst op eindlocatie en overnachting op basecamp.
Dag 9: vertrek (voor 10:00) van basecamp naar thuisland  

Kosten

De prijs van deze kanoreis op eigen vervoer start vanaf € 390,- euro per persoon. Deze reis omvat:


o Kano-uitrusting voor 7-daagse tour
o Ruime Canadese kano
o Premium uitgebreide Zweedse kookset (Trangia 25-21 UL/D/GB Gas burner)
o Smeedijzeren pan voor koken op open vuur (Petromax SP32)
o Kanowagentje (voor landtransport)
o Gedetailleerde kaart
o Outdoor gids en routebeschrijving
o Waterdichte ton 60 liter per kano
o Klein waterdicht tasje
o Waterdichte kaarthouder
o Afwasteiltje
o Biologisch afbreekbaar afwasmiddel
o Peddels
o Spons
o Schepje
- Instructie kaart/veiligheid/peddeltechnieken


- Transfer naar het begin- en/of eindpunt van je kanoroute
- 2 basecamp-overnachtingen; voorafgaand en na je 7-daagse tocht

bottom of page